Turnéteatret i Trøndelag: BONDETINGET

Billetter

Om arrangementet

Aldri før har så få produsert så mye for så lite.

I 2021 feiret Norges Bondelag 125 år i tjeneste for den frie, norske bonden. Det norske landbruket har opplevd en rivende utvikling: Nå produserer knapt 36 000 bønder både mer og billigere mat enn det 350 000 bønder gjorde etter krigen. Aldri før har så få produsert så mye for så lite.

Noe er stjålet fra de norske distriktene. Konsekvensene er utarma bygde, nedlagte gårder, utdøende bygdesamfunn og et raseri som feier over landet vårt. Vil bygdene våre overleve?

Bondetinget gjør et dypdykk i historien med fokus på de dramatiske 1970-åra og inviterer til en gransking av paradoksene mellom uttalt landbrukspolitikk og faktiske resultat.

Forestillingen er basert på samtaler med Helge Bergo, samt bøkene hans?«Norsk jordbruk – ei økonomisk slagmark»?(Samlaget) og “Avviklinga av den norske bonden” (Vestlandsforlaget). Gjennom?iscenesatte?samtaler, taler og historiske møter tar skuespiller Kyrre Eikås Ottersen oss innom historiske hendelser som Øksnesutvalet,?Hitraopprøret?og opptrappingsvedtaket. Han gestalter en rekke kjente personer deriblant Jan E. Mellbye, Einar Gerhardsen og Helge Bergo, som er en gjennomgående karakter i stykket.

Forestillingen varer i ca. 2 timer inkl. pause.

Av: Torkil Sandsund
Regissør: Torkil Sandsund
Dramaturg: Aslak Moe
Lysdesigner: Krystian Myska
Visuelt uttrykk: Torkil Sandsund
Dekormaler: Charlotte Rintler
Med: Kyrre Eikås Ottersen

Forestillingen er produsert av Teater Vestland, på turné med Turnéteatret i Trøndelag.

Forestillingslengde: 2 timer 10 minutter (inkludert pause).
Turnépremiere: Verdal Kommune 5. nov 2022

Produsert av Teater Vestland