1

Polkabjørn og Kleine Heine

I over 10 år har det bejublede og forhatte kultbandet Polkabjørn & Kleine Heine opptrådt i inn- og utland, pendelsvingende mellom det banale og det geniale.

Musikken preges av trekkspill og jodling, men har også partier med country, Jens Book Jensen, sjanti, strupesang, gospel, folketoner og punk. Showet er en kuriøs, skiftende og ubestemmelig blanding av performance, sirkus, komedie, absurdisme, stand-up, tragedie, musikalsk virtuositet og farse.

Konsertene oppleves ofte som kontraintuitiv for de som overværer de for første gang. Av og til kan det virke som om duoen ønsker å fremprovosere en negativ eller forvirret reaksjon hos publikum, men stort sett er de veldig vennlige.

Ja, og så av og til er de en trio. Da er gjerne den slappbass-spillende operasanger Hallvar Djupvik (eller vikar Ulf Øyen) med. Han sitter i så fall på scenen gjennom hele konserten og spiser iskrem og drikker øl, før han synger ’O Sole Mio og Himmelske fader helt til slutt.

Polkabjørn & Kleine Heine er også et yndet oppvarmingsband, bandt andre for A-ha, Ylvis, Katzenjammer, Mods og Dina Martin (datteren til Dean Martin).

I dokumentarfilmen om Polkabjørn & Kleine Heine, Kunsten å jodle, spiller de seg selv.

Stort mer er er det ikke å si om Polkabjørn & Kleine Heine.

 

Leksvik kultursal:

Dørene åpner: Kl. 18:00
Inngang: 100 kr
Ved dørsalg tas Vipps.
OBS: Billettsalg på web stenger kl. 16:30. Billetter på døra fås kjøpt frem til arrangementsstart.
_
_
_