Mevassetra fjellfestival

Om arrangementet

Siste helga i juni arrangeres Mevassetra Fjellfestival, en festival over tre dager med variert kulturtilbud. Dans på setervollen fredag, bukkehorn og kulokk på dagtid lørdag og barnekonsert på søndag.

Vi inviterer til en helhetlig opplevelse i fjellet, med mulighet for deltakelse en eller flere dager. Fjellet har teltplasser, vi har sanitæranlegg og kortreiste mattilbud.

Vi samarbeider med Hindrum gårdsysteri og Langøra kaffebrenneri for gode lokale matopplevelser. Velkommen til fjells!

OBS: Alle billettkategorier ligger under Fredag

Program:

Fredag 28.juni kl.19.00: KADO

KADO er et akustisk humør-vise-pop-orkester som spiller egenproduserte sanger. Bandet kan love låter som inneholder en god dose tull og spetakkel, samt tvilsomme historier fra det underlige universet Kadoland - der alle hus er blå og alt teknisk utstyr går på trykkluft....

 Kado består av Knut Ola Vang – sang og trekkspill, Bendik Lund Haanshus – gitar, Sveinung Næss – lurk, Lars Berg – gitar og Magne Vestrum – kontrabass.

 Bandet gleder seg nå til å spille på Mevassetra, og de skal ta med seg kompressoren Goinnar oppover - og han skal urfremføre et skikkelig fjellstev.

Lørdag 29.juni kl. 14.00 : POUL HØXBRO OG ANN HELLING

Både ku- og bukkehornet samt den spesielle sangteknikken som kalles laling, var viktige arbeidsredskaper i seterkulturen i både i både Norge og Sverige, og de musikalske tradisjoner bak så vel spillehornet som laling-sangen strekker seg sannsynligvis tilbake til pre-vikingetid.

Hornets og sangens klang bærer langt i landskapet rundt setrene, og på den måten kunne man kommunisere over lange avstander ved hjelp av musikalske signaler, hvis betydning alle forstod. Men det ljomet jo også så uendelig vakkert i fjellene og skogene, og dyktige hornspillere kunne hav deres favorittplasser, hvorfra de i ledige stunder kunne fortrylle omverdenen med deres vakre spill og melodier. 

Det er denne fortryllende stemningen Ann Helling (sang) og Poul Høxbro (bukkehorn) vil gjenskape på Mevassetera, når sang og bukkehorn igjen danner par i den vakre naturen rundt seterstuene og får landskapet til å synge med, som om den var den tredje musiker i ensemblet.

Musikken som vil klinge imellom åsene er tradisjonelle norske, svenske og danske folketoner; lok og kald, salmer og seterviser, danse- og folkevisemelodier. Og som noe helt spesielt vil man også kunne høre helt nye toner komponert for bukkehornet av komponisten Ellen Lindquist.

I tillegg til landskapskonserten vil de to musikere også byde på en intim stund ved bålplassen, hvor man kan høre svenske folkeviser, gamle norske seljefløytestykker og drabelige fortellinger fra verden av i går. 

Søndag 30. juni kl.14.00 TULLKATTESNUTENE – barnekonsert

«Tullkattesnutene» er Kirsti Huke og Siri Gjære og de spiller musikk for både gamle og unge barn! For rekk opp handa den som ikke har vært barn! Nå har de laga en HELT NY plate sammen med den splitter nye tullkatten, nemlig Kyrre «Katt Laastad», som også blir med på turne! Sammen vil de spille gamle hits som «Vi vil ut på byen» og «Gamle daga», som nå begynner å bli skikkelig gamle sjøl, og så har de med seg SPLITTER NYE låter fra plata og da blir det kanskje nye hits som «Vi vil ut i VERDEN!»  Eller har du en katt? Eller et annet dyr? Eller syns du alt er dyrt for tiden? Eller liker du musikk som gynger og går an å danse til for eksempel? 

 

For mere info: www.mevassetra.no

Billettkategorier og priser:

Konsert fredag (bare voksen):  

Ordinær: 300,-            

Student/honnør: 225,-

Konsert lørdag:

Ordinær: 300,-

Student/honnør: 225,-

Barn under 15 år: 100,-

Konsert søndag:

Ordinær: 300,-

Student/honnør: 225,-

Barn under 15 år: 100,-

2-dagerspass (2 konserter , tilgang på sanitærrom hele døgnet og frokostmatpakke m/drikke) fredag – lørdag(bare voksen)

Ordinær: 600,-

Student /honnør: 465,-

2-dagerspass (2 konserter , tilgang på sanitærrom hele døgnet og frokostmatpakke m/drikke) lørdag - søndag

Ordinær: 600,-

Student /honnør: 465,-

Barn under 15 år: 235,-

3-dagerspass (3 konserter , tilgang på sanitærrom hele døgnet og 2 frokostmatpakker m/drikke)

Ordinær: 925,-

Student /honnør: 725,-