Legenden om Jakob

Om arrangementet

Stiftelsen Den siste viking presenterer:

LEGENDEN OM JAKOB

Vi alle har lest bøker, sett bilder og kanskje noen videoklipp fra livet langs kysten vår. De fleste har sett krokryggede menn som biter i seg kulda mens de segler over skummende grått hav med ett mål, og en tanke i det gitte øyeblikk- i år blir et godt år.

Kystkulturen vår gjelder ikke bare noen få, men den gjelder oss alle! Gjennom «Legenden om Jakob» vil vi ikke bare formidle god teaterkunst, men også formidle en del av arven vi alle har båret på gjennom generasjoner.

Hva skal til for at folk/husmenn kunne leve under slike forhold de faktisk gjorde? Hvorfor gå igjennom den fysiske påkjenningen man opplevde under en utfart? «Satser man ikke, så får man ikke» ble det sagt, og vi vet at noen satset stort og uansett ikke fikk et godt år. Da kunne katastrofen være et faktum, ikke bare for deg selv, men for de fleste av dine nærmeste.  

Gjennom «Legenden om Jakob» vil publikum få oppleve en forestilling, og en historie som er godt kjent for del fleste. Gjennom vakre sceniske bilder og et fokus på riktig temperatur i forestillingen vil Jakob ikke bare fortelle, men også vise publikum en god forestilling som forhåpentligvis vil treffe på flere lag.

Forestillingen er en monologforestilling og vil være handlingsbasert, ærlig og fysisk skuespillerteknisk. Med brå skifter i atmosfære og handling, vil forestillingen være full av overraskelser og intense øyeblikk.  Samspillet mellom lyd, lys og skuespiller er med på å forsterke stemninger underveis i de forskjellige nyansene og reisen publikum vil bli en del av.

Manus og regi: Pål Hasselvold

Skuespiller: Mathias M. Rydjord

Lyd og lysdesign: Thomas Gallager