GRAS

Om arrangementet

Bandet GRAS har røtter på Innherred og ble etablert i 2018. GRAS sin musikk er inspirert av den norske naturen, folkeeventyr og mytiske skapninger fra den norske folkloretradisjonen.

I GRAS sitt lydbilde kan du i tillegg til bandinstrumenter som gitar, bass, tromme og piano høre instrumenter som harpe, trampeorgel, trekkspill, klokkespill, didgeridoo, tussefløyte, regnstav, og melodika. GRAS ønsker å skape bilder og atmosfærer med musikken sin, og lydbildet er blitt referert til som en musikalsk blanding som er lekent inspirert av folkemusikk, stev, joik, rock og teatermusikk.

GRAS har gitt ut tre album; «Våryr» (2019), «Rått og uhøvla» (Live fra Dampsaga, 2020) og «Barfot» (2022). På sistnevnte album bidrar Frode Fjellheim og Trondheimsolistene. GRAS har spilt på festivaler som Hilmarfestivalen, Woodlandfestivalen, Bakgårdsfestivalen, Stormfestivalen, Koreda dansefestival, Såmmårkauk, Leka Bryggefestival  og Olsokdagene på Stiklestad. GRAS har samarbeidet med strykere, kor og teateraktører, for eksempel i Munkeby klosterruiner der dans, kor, teatralske uttrykk, dikt, lys- og lysdesign sammen med GRAS sin musikk skapte en helt spesiell konsertform. Her får du GRAS tett på.

GRAS:

Jeanette Hoseth – vokal og diverse perk
Solveig Salthammer Kolaas – piano, trampeorgel, fløyte, harpe, vokal
Ingrid Elise Andersen – vokal, melodika og diverse perk
Anne Merete Kvelstad – fiolin og vokal
Kathrine Rømmen – gitarer, trekkspill
Jan Inge Tjørhom – bass
Andreas Helland - trommer

Foto: Fotograf Hattrem