Den siste viking

Om arrangementet

Utendørsteateret «Den siste viking» er tilbake – premiere 17. august 2023

Utendørsteateret «Den siste viking» er tilbake – premiere 17. august 2023

Sceneversjonen av Johan Bojers roman «Den siste viking» spilles på friluftsscenen til Museet Kystens Arv – ved den idylliske Prestelva på Stadsbygd i Indre Fosen kommune – med Trondheimsfjorden som bakteppe.

 

Forestillingen: 

Med «Den siste viking» skapte Johan Bojer et verdig minnesmerke over de menn som drev Lofotfiske før motoren og snurpenota og fabrikkskipene overtok. Gjennom historien om Kristaver Myran og mannskapet hans trer Lofotfisket fram nøyaktig så fullt av blodslit som det må ha vært. Vi ser båtene seile over scenen og vi opplever den endeløse kamp mot havet fiskerne opplevde, med døden på båtripa… Her er den dramatiske historien om slaget i Trollfjorden - her er fortellingen om en redningsdåd som for alltid vil leve som prov på mannsmot og godt sjømannskap. Men her er også de mildere sidene av fiskerlivet– salmesangen på bedehuset, mølja og drammen i rorbuene og kjeklinga mellom søringer og nordinger. Likedan beskriver Bojer med varme og respekt kvinnfolkenes hverdag der hjemme mens karene er på fisket.

«Den siste viking» er et minnesmerke som er sprell levende den dag i dag, og vi gleder oss til å presentere en ny og videreutviklet versjon av forestillingen.

 

Nytt kunstnerisk crew: 

I 2023 er det teaternestoren Catrine Telle som har regi på stykket - hun har også skrevet nytt manus til forestillingen. Ola Bremnes skal skrive musikk til stykket og Even Børsum skal være scenograf. Denne trioen har en kompetanse og en erfaring som vil løfte og videreutvikle forestillingen. 

 

Opplevelser: 

I tillegg til en magisk teateropplevelse gleder vi oss til å invitere publikum til et besøk som byr på mange opplevelser og tilbud i tillegg til teaterforestillingen. Alle som kjøper billett har tilgang til Museet Kystens Arv sine utstillinger, og på området ved scenen kan publikum besøke et marked som tilbyr opplevelser innen mat, kultur og reiseliv.

 

Bok og billett: 

I forbindelse med 100 årsjubileet til utgivelsen av «Den siste viking» er det utgitt en egen jubileumsutgave av romanen «Den siste viking». Kjøper du boka samtidig som du kjøper billett tilbyr vi en rabatt på 55 kr,-. Bok kan hentes i resepsjonen på Museet Kystens Arv. 

 

Billettpriser

Voksen - 555,-

Barn  - 235,- (under 16 år)

Familie - 1.250 (2 barn og 2 voksne)

 

Bok + billett: 

Voksen + bok - 850,-

Barn + bok - 530,-

Familie + bok - 1.545,-

 

Aller priser er inklusive billettavgift.